slidernw.gif

 

Route Koningsweg 290, 3585 LD Utrecht

 

mapfvdd.jpg

Lunet 1 is gemakkelijk per fiets bereikbaar vanaf de Koningsweg.
Komend vanuit het centrum van Utrecht richting Bunnik na het viaduct onder Waterlinieweg het tweede pad links.

Met openbaar vervoer:

Neem buslijn 12 van Utrecht CS naar halte Stadion Galgewaard.
Bij de bushalte iets teruglopen, tussen het voetbalstadion en het witte kantoorgebouw Conclusion, over een wandelpad dat gemarkeerd is met ijzeren paaltjes.
Bij het water rechts, vervolgens links over de brug het geasfalteerde fiets/wandelpad op.
Halverwege over het houtvezelpad naar links. U arriveert op de brug van Lunet I.

r2

 

Met de auto:
Vanuit richting Den Haag/Rotterdam
U volgt de A12 richting Utrecht. Vervolgens volgt u de borden Arnhem / Ring Zuid. Vervolgens neemt u de afslag Lunetten-Houten (afrit 18). De rotonde nemen, richting Lunetten. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard).

A.
Onder aan de afrit links voorsorteren bij het stoplicht. Dan onder het viaduct doorrijden. Na het flatgebouw aan uw linkerhand bij de stoplichten linksaf. Vervolgens op de rechterbaan de weg blijven volgen tot de T kruising, dat is de Koningsweg. Linksaf onder het viaduct door en u ziet Fort Lunet I direct links liggen dat bereikbaar is via het pad. De auto kunt u aan de Koningsweg parkeren.

Vanuit richting Amsterdam/s Hertogenbosch
U volgt de A2 tot knooppunt Oudenrijn. Vervolgens volgt u de borden A12 richting Arnhem / Ring Zuid. Vervolgens neemt u de afslag Lunetten-Houten. De rotonde nemen, richting Lunetten. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard).
Zie verder onder A. richting Den Haag/Rotterdam

Vanuit richting Arnhem
Neem de A12 richting Utrecht en vervolgens afslag 19 Bunnik. Het dorp Bunnik helemaal doorrijden richting Utrecht over provinciale weg 411. In Utrecht Koningsweg volgen en in de bocht links aanhouden. Na ongeveer 500 meter ligt rechts, vlak voor het viaduct, het Fort van de Democratie. Parkeren aan de Koningsweg. Volg wandelend het bord Fort van de Democratie. Aan het eind rechts de brug over.

Vanuit de richting Breda
U volgt de A27 tot knooppunt Lunetten. U neemt afrit Centrum/Jaarbeurs (A12), na de afslag voegt u op de A12 in, hierna neemt u direct de afslag Lunetten/Galgenwaard (afrit 18). Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard).
Zie verder onder A. richting Den Haag/Rotterdam

Vanuit richting Hilversum/Amersfoort
Bij knooppunt Rijnsweerd richting Utrecht-centrum volgen. Bij de verkeerslichten gaat u linksaf richting centrum. Hierna eerste afslag nemen (Galgenwaard), bij verkeerslichten weer rechtsaf en direct links voorsorteren bij de stoplichten. Vervolgens linksaf de weg volgen op de rechterrijbaan tot de T kruising, dat is de Koningsweg. Linksaf onder het viaduct door en u ziet Fort Lunet I direct links liggen dat bereikbaar is via het pad. De auto kunt u aan de Koningsweg parkeren.

Download flyer met routebeschrijving